Danie główne

Danie główne

ZIOŁOWE KOFTY
(Liban na patyku)

 

SKŁADNIKI 

500 g mielonej wołowiny
pół filiżanki posiekanej świeżej kolendry

pół filiżanki posiekanej świeżej natki pietruszki

łyżeczka mielonej kolendry

łyżeczka mielonego kuminu

łyżeczka mielonej słodkiej papryki

1 mała cebula posiekana w drobną kostkę

pół łyżeczki mielonego ziela angielskiego

sól i pieprz do smaku
8 patyczków do szaszłyków

 

 SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Patyczki do szaszłyków moczymy przez 30 minut  w zimnej wodzie. Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy drobno posiekane świeże zioła.
Wsypujemy pozostałe przyprawy i dokładnie mieszamy. Mięso nadziewamy na patyczki tworząc podłużne kiełbaski. Smarujemy je delikatnie oliwą. Wkładam do piekarnika nagrzanego do temp. 175 stopni, pieczemy około 25 minut. Podajemy z kaszą kuskus.

 

Comments are closed.