MESHAKER KHODAR
SKŁADNIKI
1 mała sałata rzymska
1 długi ogórek
3 pomidory
1 czerwona cebula
pęczek rzodkiewki
4 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
łyżka posiekanego koperku
2 łyżki posiekanej świeżej mięty
sos: 4 łyżki oliwy, łyżka soku z cytryny, ząbek czosnku drobno posiekany, sól, pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA
Wszystkie warzywa i zioła dokładnie myjemy i osuszamy. Ogórka i rzodkiewki kroimy w plasterki, cebulę obieramy i siekamy w kostkę. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidora pozbawiamy pestek, kroimy w kostkę. Warzywa łączymy ze świeżymi ziołami.
W osobnym naczyniu przygotowujemy sos łącząc wszystkie składniki. Powstałym dressingiem zalewamy warzywa.