Regulamin stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej Nr 4 z OI w Ozorkowie

  1. Stołówka szkolna należy do instytucji żywienia zbiorowego zamkniętego, dlatego też z przygotowanych posiłków (obiadów) mogą korzystać tylko uczniowie i pracownicy Szkoły Podstawowej Nr 4 z OI w Ozorkowie
  2. Ze stołówki korzystają uczniowie uiszczający opłaty indywidualne lub których dożywienie finansuje: MOPS, GOPS
  3. Obiady są wydawane na trzech przerwach międzylekcyjnych: 11.35 – 11.55, 12.40 – 13.00, 13.45 – 13.55
  4. Cena jednego obiadu ustalana jest przez Dyrektora Szkoły i Intendenta w porozumieniu z Organem prowadzącym
  5. Wysokość opłaty za jeden posiłek zmieniana jest Zarządzeniem Dyrektora Szkoły
  6. Opłaty za obiady przyjmuje Intendent w terminie do 10 dnia każdego miesiąca, za dany miesiąc.
  7. W przypadku nieuzasadnionego nieuregulowania opłaty do 10 dnia każdego miesiąca, uczniowie zalegający z opłatami otrzymują upomnienia, nieterminowość zgłaszana jest wychowawcom klas i rodzicom.
  8. Pracownicy szkoły uiszczają dwukrotność ceny obiadu ucznia.
  9. Stołówka organizacyjnie związana jest z świetlicą szkolną.
  10. Do stołówki wchodzą tylko osoby uprawnione, osoby niekorzystające z posiłków (rodzice, opiekunowie) nie mają prawa wstępu do pomieszczeń stołówki.
  11. W stołówce należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa związanych ze spożyciem posiłków.
  12. Obiady można odwoływać osobiście lub telefonicznie do godz. 9.00 danego dnia. Po tej godzinie odwołanie może nastąpić dopiero od dnia następnego.
  13. Stołówka wydaje tzw. obiady jednorazowe zgłoszone do godz. 10.00 w świetlicy szkolnej. Dzienni e wydawanych może być 10 obiadów jednorazowych.
  14. W przypadku nie korzystania z obiadów z powodu wyjazdu zorganizowanego (np. wycieczki szkolne) należy powiadomić intendenta nie później niż 10 dni przed planowaną nieobecnością.
  15. Odliczenie kwoty następuje z od płatności w następnym miesiącu.
  16. Nie zgłoszona nieobecność na obiedzie nie podlega zwrotowi kosztów.
  17. Podczas spożywania obiadów obowiązują zasady kulturalnego zachowania.
  18. Po spożyciu obiadu brudne naczynia należy odnieść w wyznaczone miejsce.
  19. Nad bezpieczeństwem uczniów przebywających w czasie obiadu na jadalni czuwają wychowawcy świetlicy.

Dodaj komentarz